تحقیقی در مورد نسل کشی هزارهها توسط شماری از اعضای پارلمان دولت بریتانیا صورت گرفته است.
در این گزارش تحقیقی تازه در پارلمان بریتانیا در مورد وضعیت اقلیت هزارهها در افغانستان به نشر رسانده است.
شماری از نمایندگان چند حزبی از هر دو مجلس عوام و اعیان و کارشناسان اجتماعی گزارش تحقیقی را در مورد هزارههای افغانستان به نشر رساندن. این گزارش وضعیت هزارههای افغانستان را از سال ۲۰۲۱ تاکنون به بررسی گرفته شده است.
هزارهها در افغانستان به عنوان یک اقلیت مذهبی در معرض خطر جدی نسلکشی توسط طالبان و شاخه خراسان گروه دولت اسلامی قرار دارند.
در این تحقیق شرح داده شده است، که با تسلط طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی بر وضعیت زندگی هزاره تٲثیر قالب ملاحظهی داشته و این قوم، از حرکت و تحول بیست سال گذشته آنها به حاشیه رانده شدند و در برابر آنان تبعیض صورت گرفت
در این گزارش آمده است، بازگشت طالبان به قدرت اعمال خشونت آمیز وحشیانه علیه هزارهها در سراسر افغانستان و بازگشت وحشت برای هزارهها افزایش یافته است.
مقامات طالبان تاکنون در مورد این گزارش تحقیقی کدام واکنشی نداشتند؛ اما طالبان در نشست های جهانی همواره تعهد سپردند که حقوق تمامی اقلیتها در افغانستان محفظ خواهد بود.
همچنان در این گزارش طالبان را بر عدم توجه بیشتر بر امنیت مراسمهای مذهبی و مصون بودن جان اقلیتهای افغانستان متهم کرده است.
در این گزارش آمده است، حکومت طالبان در یک سال گذشته توانایی تٲمین امنیت شهروندان اقلیت را نداشتند و حملات پیچیده و هدفمند بر اقلیتهای مذهبی در زیر اداره طالبان افزایش یافته است.
تحقیق کنندگان این گزارش تٲکید دارند، یافتههای آنها در راستای کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل، دولتها را متعهد به حفاظت از هزارهها برای جلوگیری از نسلکشی احتمالی آنها میسازد.
بارونس هلنا کندی، یک عضوی دیگر این تحقیق و مدیر موسسه حقوق بشر انجمن بین المللی وکلای دادگستری و نیز حامی ائتلاف برای واکنش به نسل کشی است؛ تٲکید میکند، حملات هدفمندانه و خصومتهای مذهبی در برابر هزارهها نیازمند واکنش فوری و قاطع دارد.
این گزارش به دولتهای بریتانیا، آمریکا، کانادا، هلند و همچنین نمایندگان سازمان ملل و محکمه جزایی بین المللی ارائه شده است.