معافیت سفر ۱۳ مقام طالبان روز گذشته پایان یافت؛ اما اعضای شورای امنیت سازمان ملل، بر سر تمدید ویا عدم تمدید معافیت سفر خارجی دچار اختلاف شدند.
یک روز پیش از پایان معافیت سفر ۱۳مقام طالبان شورای امنیت نشستی را برگزار کرد، اما اعضای شورای امنیت برای تمدید ویا عدم تمدید به موافقت نرسیدند.
قرار است، برای بار دوم شورای امنیت سازمان ملل متحد؛ روز دوشنبه ۲۲ اگیست، در مورد تمدید این معافیت یا ادامه ممنوعیت تصمیم بگیرد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است، تنها شواری امنیت سازمان ملل متحد، در آخرین طرح پیشنهادی به شش مقام طالبان اجازه سفر داده خواهد شد.
هدف از اجازه سفر این شش مقام طالبان را پیشبرد برنامههای سیاسی؛ و مذاکرات بین دولت ها گفته شده است.
اما اگر هیچ یک از اعضای شورای امنیت، تا بعد از ظهر روز دوشنبه با این طرح شورای امنیت مخالفت نکند؛ این تصمیم برای سه ماه قابل اجرا خواهد شد.
در جریان مذاکرات میان آمریکا و طالبان در سال ۲۰۱۹میلادی، ۱۳مقام طالبان از لیست تحریمهای سازمان ملل متحد بیرون شدند؛ تا با هدف شرکت در مذاکرات صلح سفر کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۱۱ میلادی ۱۳۵مقام طالبان را در لیست تحریمهای سازمان ملل متحد؛ که شامل ممنوعیت سفر و مسدود شدن داراییهای این مقامها میشود؛ قرار گرفتند.
معافیت سفر مقامهای طالبان سه ماه پیش (جون) پایان یافت، اما شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه معافیت را تا ماه اگیست تمدید کرد.
اما دو مقام طالبان عبدالباقی حقانی وزیر تحصیلات عالی و سید احمد شهیدخیل معاون وزارت معارف طالبان؛ به دلیل مخالفت شدید این مقامها، بر آموزش و کار زنان از سفر منع شدند.
اما تاکنون مشخص نشده است، که معافیت سفر بر کدام مقامها تمدید خواهد و کدام مقامها به فهرست تحریمها برگرداننده خواهد شد.
در نشست این شورا که روز جمعه برای تمدید سفر و عدم سفر مقامهای طالبان برگزار شده بود؛ چین و روسیه خواهان تمدید ۹۰روزه معافیت ۱۳مقام طالبان برای سفرهای خارجی شدند؛ اما این طرح از سوی بریتانیا، فرانسه، آلبانی و ایرلند رد شد.
در همین حال در این نشست نماینده امریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد طرحی برای سفر ۶مقام طالبان تنها در قطر پیشنهاد کرده؛ اما این طرح امریکا با مخالفت شدید نمایندگان کشورهای چین و روسیه روبرو شد.