در واکنش به ادامه بسته ماندن مکاتب دخترانه، این بار صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد از ادامه محرومیت دختران؛ از آموزش نگرانی کرده و تٲکید دارد؛ که بسته ماندن مکاتب متوسطه و عالی دختران بالاتر از صنف ششم زیان‌های مالی بر پیکر اقتصاد این کشور وارد کرده است.

در گزارش یونیسف آمده است، که بسته ماندن مکاتب دخترانه پنج‌صد میلیون دالر بر پیکر اقتصاد افغانستان زیان وارد کرده است.

در ادامه گزارش یونیسف تٲکید شده که محرومیت دختران از حق آموزش، ۲.۵ درصد از تولیدات ناخالص سالانۀ داخلی افغانستان؛ هزینه برداشته است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد می گوید؛ اگر سه میلیون دختر بتوانند تحصیلات متوسطه‌اش را تکمیل کند؛ و در بازار کار فعالیت داشته باشند، ۵.۴ میلیون دالر به اقتصاد افغانستان کمک خواهد کرد.

در تازه ترین واکنش حکومت طالبان، نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف گفته است؛ امارت اسلامی و مردم در نقاط دور دست افغانستان هیچ مخالفتی با آموزش دختران ندارند، بلکه در برابر بیرون‌شدن دختران شان از خانه حساسیت دارند.

محمد اگ ایویا، نماینده یونیسف برای افغانستان؛ میگوید، تصمیم طالبان برای بسته ماندن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم تکان‌دهنده و ناامیدکننده گفته است.

آقای ایویا تٲکید دارد، که محرومیت دختران از آموزش آنان را در خطر ازدواج‌های؛ اجباری و زودهنگام، قاچاق و اضطراب شدید روانی قرار خواهند داد.

نماینده یونیسف برای افغانستان تٲکید کرده است؛ که یونیسف به تلاش‌هایش برای بازگردانند دختران به مکتب‌ها ادامه میدهد.

پس از آن که طالبان بار دیگر در ماه اگست سال گذشتۀ میلادی بر افغانستان مسلط شد؛ دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بسته کردند؛ و با وجود تعهدات طالبان برای بازگشایی مکاتب، هنوز هم مکاتب دختران بسته نگه داشته است.

به اشتراک بگذارید

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *