رسانههای کانادایی، در مقالهیی حاکمیت یک ساله طالبان را به بررسی گرفته است.
در این مقاله به نیازمندیهای مردم افغانستان پرداخته شده؛ و تٲکید بر گسترش فقر و تنگدستی در جامعه گردیده است.
در این مقاله گلوبل نیوز آمده است، هرچند از حاکمیت طالبان در افغانستان یک سال گذشت؛ اما شهروندان این کشور نگران فراموش شدن توسط جامعه جهانی به ویژه دولت کانادا اند.
در این نشریه آمده است، شهروندان افغانستان که با نهادهای کانادایی و با کمک این کشور در افغانستان فعالیت داشتند؛ مبادا توسط دولت کانادا فراموش شوند.
در این مقاله، از بانوی با نام مستعار سعیده نقل میشود؛ “در آگست سال۲۰۲۱ زمانیکه طالبان قدرت را بدست گرفتند، از دفترش فرار کرده و به ساختمان سازمان ملل متحد در کابل پناه بردم”.
این خانم، در این گفتگو می گوید، با نهادی کار میکرد، که مدیریت مالی آن به دوش دولت کانادا بود؛ اما تاکید دارد که او هنوز هم در کابل است و کانادا او را فراموش کرده است.
در همین حال، در ادامه این مقاله که در روزنامه تورنتو ستار زیر عنوان «طالبان یک سال بعد از حاکمیت چگونه به نظر می رسند» نشر شده است.
روزنامه تورنتو ستار، در این مقاله، وضعیت زندگی کودکان بعد از سقوط را به بررسی گرفته. این روزنامه مینویسد، فقر، بیکاری و نا امیدی دورنمای زندگی در میان کودکان افغانستان را بیشتر کرده است.
روزنامه تورنتو ستار، در مقالهاش به خشکسالی افغانستان نیز پرداخته؛ که فقر و تنگدستی با وجود خشکسالی چند برابر افزایش یافته است.
پیش از این، یک نهاد مددرسان از حکومت کانادا
درخواسته لغو محدودیتها کرده؛ تا این نهادها بتوانند به مردم افغانستان کمکهای بشری فراهم کنند.
در مقاله این دو رسانه کانادایی آمده است، که بعد از به قدرت رسیدن طالبان، در افغانستان در ماه آگست سال گذشته؛ خشکسالی، فقر و تنگدستی دامنگیر شهروندان این کشور شده است. و اگر کمکهای بیشتری بشردوستانه به مردم این کشور کمک نشود، سطع فقر درسالهای بعد افزایش چشمگیری خواهد داشت.
قانونی در کانادا که در سال2013 میلادی توسط دولت این کشور تصویب شده بود؛ طالبان در این قانون به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده؛ و بر اساس این قانون هیچ نهاد کانادایی کمک حق مالی زیر حاکمیت طالبان را ندارد.
رسانههای کانادایی قانون ضدتروریسم این کشور را مانع رساندن کمک به شهروندان افغانستان میدانند.