دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا)، در تازهترین اظهاراتش در باره افغانستان میگوید؛ با آنکه تلاشهای برای جلوگیری از وقوع بحران بشری در این کشور صورت گرفته است؛ اما این اقدامها بسنده نیست.
نهاد هماهنگ کننده کمکهای بشری ملل متحد، تٲکید دارد، اقدامات انجام شده کافی نیست وباید کمکهای بیشتری به مردم افغانستان صورت گیرد.
دفتر هماهنگ کننده کمکهای سازمان ملل متحد؛ گفته است، که در جریان امسال تلاشهای زیادی از جانب نهادهای بین المللی و دیگر نهادها صورت گرفت؛ که تا پایان سال جاری به ۲۳ میلیون تن کمکهای بشری توزیع خواهد شد.
رامز الاکبروف هماهنگ کننده این کمکها، در ملل متحد میگوید؛ ثبات اقتصادی افغانستان بدون احیای اقتصادی و سیستم بانکی موثر و نیز تعامل طولانی مدت محقق نخواهد بود.
آقای الاکبروف در ادامه میگوید، کمکهای بشردوستانه کشورها، نهادهای غیر دولتی و سازمانهای امدادرسان جان هزاران تن را نجات میدهد؛ و زندگی میلیونها تن دیگر را بهبود میبخشد.
این نهاد تٲیید کرده، که نزدیک به ۲۵ میلیون نفر در افغانستان با فقر زندگی میکنند؛ و احتمال دارد در سال جاری ۹۰۰هزار تن کارهای شان را در بازارهای این کشور از دست بدهند.
در گزارش سازمان ملل متحد آمده است، که محدودیتها بر کار و آموزش زنان و دخترانه فشارهای بیشتری را بر زندگی اقتصادی آنان وارد میکند.
در همین حال، سازمان جهانی غذا (WFP) تخمین میزند؛ که احتمال دارد، ۱۸.۹ میلیون نفر در افغانستان تا ماه نومبر امسال با ناامنی شدید غذایی مواجه شوند.
اوچا نیز بیان داشته است ۳٫۹ میلیون کودک از بیماری سوتغذیه رنج میبرند؛ و ممکن است، با شدت گرفتن فقر و تنگدستی در افغانستان این رقم افزایش یابد.
شهروندان افغانستان از چگونگی توزیع کمکهای بشری در این کشور نیز انتقاد دارند؛ پاٸیز محمد باشنده ولایات شمالی کشور است و در کابل زندگی میکند؛ او میگوید از یک سال به این سو از هیچ نهادی کمک بشری دریافت نکرده است.
او میگوید، با وجود که بارها به دفتر نهادهای کمک کننده مراجعه کرده است؛ اما تاکنون هیچ کمکی دریافت نکردند.